Pravila o Privatnosti

Pravila o privatnosti služe za zaštitu vaše privatnosti. Obratite nam se putem e-maila info@blugallery.hr ili putem telefona na broj +385 95 906 0074 ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili problema vezanih uz korištenje vaših osobnih podataka i rado ćemo vam pomoći.

Internetska stranica www.blugallery.hr u vlasništvu je trgovačkog društva BLU gallery j.d.o.o., Ičići, Poljanska cesta 1, OIB: 41441512278.

Svi materijali koje se nalaze na www.blugallery.hr internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo tvrtke BLU gallery j.d.o.o, mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava, te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu.

Korištenjem ove stranice i naših usluga pristajete na obradu osobnih podataka kako je opisano u ovim Pravilima o privatnosti.

BLU gallery j.d.o.o. se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih  korisnika i kupaca, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve osobne podatke BLU gallery j.d.o.o. ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici BLU gallery j.d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Korištenjem web stranice www.blugallery.hr potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.

Sadržaj

  1. Riječi i definicije riječi koje se koriste u ovim Pravilima o privatnosti
  2. Načela zaštite podataka koje pratimo
  3. Kakva su vaša prava u vezi vaših osobnih podataka
  4. Način prikupljanja osobnih podataka
  5. Koje osobne podatke prikupljamo o vama
  6. Kako koristimo vaše osobne podatke
  7. Tko još ima pristup vašim osobnim podacima
  8. Kako štitimo vaše podatke
  9. Djeca i zakon o zaštiti podataka
  10. Informacije o kolačićima (eng. cookies)
  11. Kontakt informacije
  12. Izmjena pravila o privatnosti

1. Riječi i definicije riječi koje se koriste u ovim Pravilima o privatnosti

Osobni podaci – svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu ili fizičku osobu koja se može odrediti. Konkretno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca (primjerice ime i prezime, e-mail adresa, adresa stanovanja i sl.).
Obrada podataka – svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima.
Subjekt obrade – fizička osoba čiji se osobni podaci obrađuju.
Dijete – Fizička osoba mlađa od 16 godina.
Mi/mi – BLU gallery j.d.o.o. (www.blugallery.hr)

2. Načela zaštite podataka koje pratimo

Obvezujemo se pridržavati se sljedećih načela zaštite podataka:

  • Privatnost korisnika i zaštita podataka su ljudska prava
  • Imamo dužnost voditi brigu za korisnike i njihove podatke
  • Podaci su odgovornost, oni trebaju biti prikupljeni i obrađeni samo kada je  to zbilja neophodno
  • Obrada podataka je zakonita, poštena i transparentna. Naš proces obrade podataka ima zakonske osnove. Uvijek razmotrimo vaša prava prije obrade vaših osobnih podataka. Na vaš zahtjev pružiti ćemo vam informacije o obradi vaših podataka.
  • Obrada podataka je ograničena na svrhu. Naši procesi obrade podataka odgovaraju svrsi za koju su prikupljeni osobni podaci.
  • Obrada podataka se obavlja s minimalnom količinom podataka. Prikupljamo i obrađujemo minimalnu količinu osobnih podataka potrebnih za bilo koju svrhu.
  • Obrada je ograničena vremenskim razdobljem. Nećemo spremati vaše osobne podatke duže nego što je potrebno.
  • Učiniti ćemo sve kako bi se osigurala točnost podataka.
  • Nikad nećemo prodavati, iznajmljivati ili na drugi način distribuirati ili javno objavljivati vaše osobne podatke. Učinit ćemo sve kako bi osigurali integritet i povjerljivost podataka.

3. Kakva su vaša prava u vezi vaših osobnih podataka

Subjekt obrade tj. subjekt čiji se podaci obrađuju ima sljedeća prava:

  1. Pravo na informacije – što znači da imate pravo znati da li se Vaši osobni podaci obrađuju; koji se podaci prikupljaju, odakle se prikupljaju i u koju svrhu i čije strane se vaši podaci obrađuju.
  2. Pravo na pristup – što znači da imate pravo pristupa podacima prikupljenim od vas/ o vama. Ovo uključuje pravo vašeg traženja i dobivanja kopije prikupljenih osobnih podataka.
  3. Pravo na ispravak – što znači da imate pravo zatražiti ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka koji su netočni ili nepotpuni.
  4. Pravo na brisanje – što znači da u određenim okolnostima možete zatražiti brisanje vaših osobnih podataka iz naše evidencije.
  5. Pravo na ograničavanje obrade – što znači da tamo gdje se primjenjuju određeni uvjeti, imate pravo ograničiti obradu vaših osobnih podataka.
  6. Pravo na odbijanje obrade – što znači da u određenim slučajevima imate pravo prigovora obradi osobnih podataka, primjerice u slučaju izravnog marketinga.
  7. Pravo na odbijanje automatizirane obrade – što znači da imate pravo odbiti automatiziranu obradu, uključujući profiliranje; i da ne podliježete odlukama koje se temelje isključivo na automatiziranoj obradi. To pravo možete koristiti svaki put kada dođe do ishoda profiliranja koji stvara pravne učinke koji se tiču ​​ili koji značajno utječu na vas.
  8. Pravo na prijenos podataka – imate pravo na pribavljanje vaših osobnih podataka u obliku koji se može čitati strojem ili ako je to izvedivo, kao izravni prijenos s jednog procesora na drugi.
  9. Pravo na podnošenja žalbe – ako odbijemo vaš zahtjev temeljen na pravilima o privatnosti, mi ćemo vam dati razlog zašto je odbijen. Ako niste zadovoljni načinom na koji je vaš zahtjev riješen, kontaktirajte nas.
  10. Pravo na pomoć nadzornog tijela – što znači da imate pravo na pomoć nadzornog tijela i pravo na druge pravne lijekove kao što su odšteta i dr.
  11. Pravo na povlačenje suglasnosti – imate pravo povući bilo kakav pristanak za obradu vaših osobnih podataka.

4. Način prikupljanja osobnih podataka

  1. Izravno od korisnika u slučaju kupovine putem web stranice www.blugallery.hr, u slučaju da korisnik kontaktira BLU gallery j.d.o.o. putem web stranice www.blugallery.hr, u slučaju da korisnik ispuni kontakt obrazac na web stranici www.blugallery.hr i u slučaju da korisnik podnosi zahtjev za ponudu poslovne usluge.
    2. Neizravno prilikom korisničkog surfanja www.blugallery.hr.

5. Podaci koje prikupljamo

Vaši podaci koje ste sami pristali podijeliti s nama

To može biti vaša adresa e-pošte, ime, broj telefona, adresa za naplatu, kućna adresa i sl. – uglavnom informacije potrebne za isporuku proizvoda ili usluge ili za poboljšanje vašeg korisničkog iskustva s nama. Spremamo podatke koje nam pošaljete kako biste mogli komentirati ili obavljati druge aktivnosti na web stranici. Ove informacije uključuju, na primjer, svoje ime i prezime, broj telefona, adresu i adresu e-pošte.

Prilikom podnošenja upita putem kontakt obrasca na stranici www.blugallery.hr korisnik izravno daje sljedeće  osobne podatke:
1. Ime i prezime / naziv tvrtke
2. Kontakt telefon
3. Korisnički e-mail
4. Korisničku poruku

Informacije o vama koje se automatski prikupljaju

To uključuje informacije koje automatski pohranjuju kolačići (eng. cookies) i drugi alati za sesije. Na primjer, informacije o košarici, vašoj IP adresi, povijesti kupovine (ako postoji) itd. Ti se podaci koriste za poboljšanje vašeg korisničkog doživljaja. Kada koristite naše usluge ili pogledate sadržaj naše web stranice, vaše aktivnosti mogu biti prijavljene.

Neizravno prikupljanje podataka
1. Putem kolačića – korisniku se dodjeljuje jedinstveni identifikator putem cookie metode (Više pod “Kolačići”)
2. Ostale skupne podatke vezane uz korisničko korištenje web stranica putem Google Analytics-a

Informacije od naših partenera

Prikupljamo informacije od naših pouzdanih partnera s potvrdom da imaju pravnu osnovu za dijeljenje tih podataka s nama. Ovo su informacije koje ste im dali izravno ili su ih prikupili na nekoj drugoj zakonskoj osnovi. Pogledajte popis naših partnera.

Javno dostupne informacije
Mogli bi prikupiti informacije o vama koje su javno dostupne.

6. Kako upotrebljavamo vaše osobne podatke

Korištenje prikupljenih informacija prihvaćanjem ovih pravila o privatnosti i uvjeta korištenja korisnik daje svoju privolu da se podaci prikupljeni putem www.blugallery.hr mogu koristiti u neku od sljedećih svrha.

Vaše osobne podatke koristimo kako bismo:

  • omogućiti korisniku pristup određenim web stranicama i/ili funkcionalnostima na www.blugallery.hr
  • pružili našu uslugu. To uključuje, primjerice, nakon registracije vašeg računa; pružiti Vam druge proizvode i usluge koje ste zatražili; pružanje promotivnih artikala na vaš zahtjev i komuniciranje s vama u vezi s tim proizvodima i uslugama; komuniciranje i interakcija s vama; i obavijesti o promjenama bilo koje usluge.
  • poboljšali vaše iskustvo korisnika
  • ispunjavali obvezu prema zakonu ili ugovoru
  • informirati korisnika o novim web stranicama i/ili funkcionalnostima na www.blugallery.hr
  • analizirati korisničko korištenje www.blugallery.hr i raditi web statističke izvještaje za interne potrebe BLU gallery j.d.o.o.
  • kontaktirati korisnika putem telefona, SMS-a, e-maila ili na druge načine, a vezano uz korisnički upit ili narudžbu
  • proslijediti korisničke podatke trećim stranama s kojima BLU gallery j.d.o.o. poslovno surađuje, a u svrhu zadovoljavanja korisničkog upita ili narudžbe

Vaše osobne podatke koristimo na temelju legitimnih osnova i/ili uz vašu suglasnost.

Na temelju sklapanja ugovora ili ispunjavanja ugovornih obveza obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

  • kako bismo vas identificirali
  • kako bismo vam pružiti uslugu ili vam poslali/ponudili proizvod/uslugu;
  • kako bismo komunicirali s vama o proizvodima i uslugama, radi prodaje ili radi slanja fakture

Na temelju legitimnog interesa obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

  • kako bi vam poslali prilagođene ponude (od nas i/ili naših pažljivo odabranih partnera)
  • kako bi upravljali i analizirali našu bazu klijenata (ponašanje kupaca i povijest), kako bismo poboljšali kvalitetu, raznolikost i dostupnost proizvoda/usluga koje nudimo/pružamo
  • kako bi mogli provesti upitnike o zadovoljstvu kljenata

Dokle god nas niste obavijestili drugačije, smatramo da vam imamo pravo ponuditi proizvode/usluge koji su slični ili jednaki vašem interesu sudeći prema povijesti vaše kupovine i pregledavanja.

S vašim pristankom obrađujemo vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

  • kako bi vas obavijestili o novostima (newsletter) i najnovijim ponudama (od nas i/ili naših pažljivo odabranih partnera)
  • za ostale namjene tražili smo vaš pristanak za;

Obrađujemo vaše osobne podatke kako bismo ispunili obvezu koja proizlazi iz Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i upotrijebljavamo Vaše osobne podatke na načine koje taj isti zakon propisuje. Zadržavamo pravo anonimizacije prikupljenih osobnih podataka i korištenja takvih podataka. Upotrijebiti ćemo podatke izvan opsega ovog zakona samo ukoliko su anonimni. Spremamo vaše podatke o naplati i druge informacije prikupljene o vama dokle god je to potrebno za računovodstvene svrhe ili druge obveze koje proizlaze iz zakona, ali ne dulje od 10 godina.

BLU gallery j.d.o.o će zadržati prikupljene podatke o korisnicima samo u vremenu koje je nužno za ostvarenje određene svrhe.

Mogli bi obrađivati ​​vaše osobne podatke u dodatne svrhe koje ovdje nisu navedene, ali su kompatibilne s izvornom svrhom za koju su prikupljeni podaci. Da bismo to učinili, osigurat ćemo sljedeće:

  • veza između ciljeva, konteksta i prirode osobnih podataka prikladna je za daljnju obradu
  • daljnja obrada neće moći naškoditi vašim interesima
  • postojala bi odgovarajuća zaštitna mjera za obradu podataka

Obavijestit ćemo vas o svim daljnjim obradama i svrhama obrade.

7. Tko još ima pristup vašim osobnim podacima

Vaše osobne podatke ne dijelimo s neznancima. Osobni podaci o Vama u nekim su slučajevima pruženi našim pouzdanim partnerima kako bi vam omogućili pružanje usluga ili poboljšali vaše iskustvo korisnika. Vaše podatke dijelimo s:

Naši partneri za obradu podataka:

  • Google Analytics

Naši poslovni partneri:

  • /

Povezane treće strane:

  • /

Radimo samo s partnerima za obradu podataka koji su u stanju osigurati odgovarajuću razinu zaštite vaših osobnih podataka. Mi otkrivamo vaše osobne podatke trećim osobama ili javnim službenicima kada smo zakonski obvezni to učiniti. Možemo otkriti vaše osobne podatke trećim stranama samo ako ste sami pristali ili ako za to postoji druga pravna osnova.

8. Kako štitimo vaše podatke

Činimo sve kako bi Vaši osobni podaci bili sigurni. Koristimo sigurne protokole za komunikaciju i prijenos podataka (kao što je HTTPS). Koristimo anonimnost i pseudonimizaciju gdje je to prikladno. Pratimo naše sustave za moguće ranjivosti i napade. Treće strane kojima se osobni podaci sukladno ovim uvjetima korištenja prosljeđuju obvezani su za čuvanje prikupljenih podataka ugovorima o povjerljivosti sklopljenim s BLU gallery j.d.o.o. U svakom slučaju, BLU gallery j.d.o.o. u pružanju usluga inzistira na sigurnosti korisničkih podataka i nastoji da treće strane kojima se isti prosljeđuju održavaju istu razinu zaštite korisničkih podataka. Korisnici trebaju biti svjesni da je komunikacija putem interneta, u smislu e-mail i web komunikacije nesigurna osim u slučajevima SSL enkripcije. Sama priroda interneta je da podaci mogu prolaziti kroz internetske veze u mnogim zemljama prije nego što su isporučeni. BLU gallery j.d.o.o. ne može prihvatiti odgovornost za neautorizirani pristup ili gubitak informacija ukoliko se
radi o slučajevima nad kojima BLU gallery j.d.o.o. nema izravni nadzor.

Iako se trudimo, ne možemo jamčiti sigurnost informacija. Međutim, obećavamo obavijestiti odgovarajuće vlasti u slučaju zlouporabe vaših osobnih podataka. Također ćemo vas obavijestiti bude li postojala ikakva prijetnja zaštiti vaših osobnih podataka. Učinit ćemo razumno sve što možemo kako bismo spriječili kršenje zakona nad vašim osobnim podacima i pomoći tijelima vlasti ukoliko dođe do kršenja.

Ukoliko ste registrirani ili imate bilo kakav račun na našoj web stranici www.blugallery.hr, imajte na umu da svoje korisničko ime i zaporku morate čuvati.

Zajedno s našim poslovnim i internim računalnim sustavima, ova je web stranica osmišljena u skladu sa sljedećim nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

Sukladnost ove web stranice gore navedenim zakonskim propisima vjerojatno znači da je ta web stranica sukladna s zakonima o zaštiti podataka i privatnosti korisnika koje su postavile i mnoge druge zemlje. Ako niste sigurni je li ta web lokacija u skladu s posebnom zakonskom regulativom o zaštiti podataka i zakonima o zaštiti podataka u vašoj domovini, obratite nam se e-mailom na info@blugallery.hr.

9. Djeca i zakon o zaštiti podataka

Ne namjeravamo prikupljati ili svjesno prikupljati podatke od djece. Ne ciljamo na djecu kao korisnike naših usluga.

10. Informacije o kolačićima (eng. cookies)

Koristimo kolačiće ili slične tehnologije za analizu ponašanja korisnika, administriranje web stranice, praćenje kretanja korisnika i prikupljanja podataka o korisnicima. To činimo kako bismo personalizirali i poboljšali vaše iskustvo s nama.

Kolačić je sitna tekstualna datoteka pohranjena na vašem računalu. Kolačići pohranjuju informacije koje se upotrebljavaju kako bi web-lokacije funkcionirale. Samo mi možemo pristupiti kolačićima koje je stvorila naša web stranica. Kolačiće možete kontrolirati na razini preglednika. Odabir onemogućivanja kolačića može ometati upotrebu određenih funkcija web stranice.

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu.

Kolačiće koristimo u sljedeće svrhe:

  • Potrebni kolačići (Nužni) – ti su kolačići potrebni za korištenje nekih važnih značajki na našoj web stranici, kao što je prijavljivanje. Ovi kolačići ne prikupljaju nikakve osobne podatke.
  • Kolačići za funkcionalnost (Za postavke) – ti kolačići omogućuju funkcionalnost koja čini našu uslugu jednostavnijom i omogućava pružanje više personaliziranih mogućnosti. Na primjer, možda će se sjetiti vašeg imena i e-pošte u obrascima za komentare i/ili kontakt tako da sljedeći put prilikom komentiranja i/ili ispunjavanja kontakt forme ne morate ponovno unijeti ove podatke.
  • Kolačići Google Analytics (Statistički) – ti se kolačići upotrebljavaju za praćenje upotrebe i izvedbe naših web stranica i usluga
  • Kolačići za oglašavanje (Marketinški)- ti se kolačići upotrebljavaju za prikazivanje oglasa koji su relevantni za vas i vaše interese. Osim toga, koriste se za ograničavanje broja prikaza oglasa. Obično se stavljaju na web stranicu oglašavanjem mreža s dozvolom operatera web mjesta. Ovi kolačići se sjećaju da ste posjetili web stranicu i da se te informacije dijele s drugim organizacijama, kao što su oglašavači. Često će kolačići za oglašavanje biti povezani s funkcijom web mjesta koje pruža druga organizacija.

Kolačiće pohranjene na vašem računalu možete ukloniti putem postavki preglednika. Alternativno, možete kontrolirati neke kolačiće treće strane korištenjem platforme za poboljšanje privatnosti kao što je optout.aboutads.info ili youronlinechoices.com. Dodatne informacije o kolačićima potražite na stranici allaboutcookies.org.

Koristimo Google Analytics za mjerenje prometa na našoj web stranici. Google ima vlastitu Politiku privatnosti koju možete pregledati ovdje. Ako želite isključiti praćenje usluge Google Analytics, posjetite stranicu za isključivanje usluge Google Analytics opt-out page.

11. Kontakt informacije

BLU gallery j.d.o.o.

jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge
Poljanska cesta 1, 51414 Ičići Hrvatska
OIB: 41441512278
MBS: 040349105
Matični broj: 4400496

tel.: +385 (0)95 906 0074
e-mail: info@blugallery.hr

upisano je pri u trgovačkom sudu u Rijeci pod poslovnim brojem Tt-15/3787-4; Temeljni kapital: 10,00 kn uplaćen u cijelosti; IBAN: HR8223600001102486538 ; Swift: ZABAHR2X  (Zagrebačka banka d.d., Trg bana Josipa Jelačića 10, 10000 Zagreb, Hrvatska)

Jelena Tuliak mag.paed., direktor

12. Izmjene pravila o privatnosti

Zadržavamo pravo izmjene ovih Pravila o privatnosti.
Posljednja izmjena je napravljena 13.5.2018.

izmirwww.eskisehiryurdu.net